Yleinen

12/20 FOHAn ja Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyö tiivistyy liittofuusioksi.Lehdistötiedote 20.8.2020

Lehdistötiedote 20.8.2020

FOHA osaksi Jääkiekkoliittoa

FOHAn ja Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyö tiivistyy liittofuusioksi.

Suomen aikuisten harrastejääkiekkoliitto ry (FOHA) sulautuu Jääkiekkoliiton valiokunnaksi ja liiton ylimääräinen liittokokous 9.7.2020 Tampereella tekemän päätöksen mukaisesti FOHAn toiminta erillisenä urheiluliittona loppuu. Ylimääräiseen liittokokoukseen osallistui noin 20 jäsenseuraa.

Jääkiekkoliiton liittohallitus on kesäkuussa tehnyt ehdollisen päätöksen antaa FOHAn  48.000 euron velat anteeksi. Ja huolehtii 30.6.2020 olevassa tilinpäätös, taseessa yksilöidyt velat maksettavakseen.  Päätöksen ehtona oli, että FOHA liittona lopetetaan ja aikuisten jääkiekkotoiminta jatkuu Jääkiekkoliiton valiokuntana, jolle nimi keksitään myöhemmin. Alaotsakkeena FOHA säilyy.

Ehdotuksena FOHA:sta tulevassa valiokunnassa edustavat aluksi Ari Hellgren, Yrjö Pärssinen ja Jarmo Salonen, Jääkiekkoliitosta   ehdolla jäseniksi tulevat Tuukka Tervomaa (pj), Kimmo Oikarinen ja Kim Sällström. (nämä henkilöt ovat ehdolla, SJL:n  hallitus jos hyväksyy ehdokkaat).

FOHAn puheenjohtaja Jarmo Salonen pitää tehtyä päätöstä sekä murheellisena että huojentavana.

Vuosittainen velkojen lyhentäminen on ollut voittoa tavoittelemattomalle liitolle raskasta. Toisaalta myös maailma ympärillä on muuttunut ja harrastajien kiinnostus FOHAn toimintaan on heikentynyt.

Salonen tiivistää liiton perusongelmat kolmeen asiaan: kassa on tyhjä, omaa organisaatiota ei ole ja seurojen motivaatio on hiipunut.

– Harrastajien kannalta tehty päätös on hyvä. Koko harrastejääkiekko, myös me seniorit saamme Jääkiekkoliitossa hyvän kodin. Isolla liitolla on eri tason voimavarat kehittää toimintaa kuin meillä FOHAna olisi ollut.

Salonen kannustaa FOHAn jäsenseuroja liittymään Jääkiekkoliittoon, jotta esimerkiksi kilpailu- ja turnaustoiminta voi jatkua jopa nykyistä monipuolisempana.

Muutamia huomioita Jääkiekkoliiton eduista: 

 1. Jäsenmaksu 150 eur  (maksetaan alkuvuonna)
 2. Maksettuaan jäsenseurat saavat, seura tunnukset ja käyttöoikeuden SJL:n palvelusivuille
 3. Äänioikeuden liittovaltuuston kokouksiin
 4. Jäsenseuran jäsenet rekisteröityvät (pelipassit ja harrasterekisteröinnit) jäsenseuraan myös SJL:n rekisterissä.

Seurojen kehitystoiminta

 1. Toiminnan avuksi jääkiekkoliiton ammattihenkilöstö
 2. Jäsenseurojen turnaustoiminta jatkuu (toimintaa toteutetaan samoja periaatteita kunnioittaen)
 3. Liiton nettisivustoille (harrastusjääkiekko näkyy uusituilla sivuilla elo-syyskuu) omat osiot, pelaajille, joukkueille, seuroille ja yrityksille.
 4. Valiokunta tekee toimintasuunnitelman, budjetin jonka hyväksyy SJL:n liittovaltuusto 
 5. Foha Team joukkueena (”senioreiden maajoukkue”)
 6. SM-turnaus ja Sandinavia Cup sekä World Classic Helsinki 2022. 
 7. Alueturnaukset